Search
Close this search box.

Care este diferența dintre un baldachin și un cort?

canopy tent
Publicat: April 29, 2024

Introducere

Baldachinul și cortul sunt termeni interschimbabili folosiți în întreaga industrie a închirierilor, dar sunt foarte diferiți. După ce ați citit acest articol, veți avea o înțelegere aprofundată a diferenței dintre cort și baldachin în toate aspectele, inclusiv materialul, structura, domeniul de utilizare și multe altele.

Tent VS Canopy

Ce este un baldachin?

În mod obișnuit, suporturile pentru baldachin sunt realizate dintr-un cadru metalic vopsit cu vopsea anti-rugină (cadrul metalic special îngroșat este vopsit cu vopsea anti-rugină), care este subțire și ușor. Prelata cu baldachin este fabricată din vinil mai ușor sau fibră de poliester Oxford cu o căptușeală PU (Prelata cu baldachin este fabricată din fibră de poliester Oxford, cu o căptușeală PU), care este ușoară, impermeabilă și rezistentă la soare, ceea ce o face ideală pentru evenimente mobile sau evenimente care necesită o acoperire minimă.

Închirierea baldachinului este, de asemenea, ieftină, variind de la aproximativ 35 de cenți la 80 de cenți pe metru pătrat. 40-120 USD vă cumpără de obicei un baldachin perfect.

Copertinele sunt apreciate pentru ușurința lor de transport și instalarea rapidă, necesitând adesea o singură persoană pentru a le finaliza. Acestea oferă un refugiu convenabil de ploaia ușoară și de lumina soarelui, iar designul lor simplu permite asamblarea și dezasamblarea rapidă. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit în cafenele, piețe sau pentru umbrirea mașinilor.

Argumente pro:

 • Ridicat rapid și dezmembrat de o singură persoană
 • Adesea rezistent la soare și impermeabil
 • Ușor de deplasat chiar și după configurare
 • Ușor de depozitat și transportat
 • Ieftin

Înșela:

 • Limitări de dimensiune
 • Durabilitate slabă și ușor de deteriorat
 • Nu este potrivit pentru evenimente mari cu mulțimi mari
 • Nu este potrivit pentru condiții meteorologice dure

Ce este un cort?

Corturile vin într-o gamă largă de dimensiuni, forme, tipuri și structuri. Vom începe cu un cort cadru ca exemplu, deoarece este cel mai tipic cort.

Frame Tent

Structura unui cort cu cadru împrumută de la sistemul de bare folosit în case pentru a forma o structură de sine stătătoare care ține țesătura cortului în poziție. Acest lucru elimină necesitatea stâlpilor centrali interni și permite acoperirea unor suprafețe mari fără a obstrucționa spațiul.

Ramele lor sunt adesea realizate din aluminiu sau oțel, materiale metalice grele care îmbunătățesc stabilitatea și suportul cortului. Prelatele sunt adesea realizate din pânză durabilă și groasă sau poliester, care sunt impermeabile și rezistente la rupere. Poate rezista condițiilor meteorologice mai dure. Corturile cu cadru costă aproximativ 1 dolar pe metru pătrat. Dacă achiziționați unul, prețul va varia foarte mult în funcție de dimensiunea și profilul cadrului (gros, subțire, fier, aluminiu); Dacă sunteți interesat, puteți face clic și ne puteți contacta pentru a obține lista de prețuri pentru cortul Ramă!

Corturile cu cadru pot fi, de asemenea, utilizate în scopuri industriale, cum ar fi depozitarea temporară, logistica, producția, expozițiile și evenimentele în scopuri agricole și industriale. Acestea au de obicei o structură robustă și o capacitate mare de acoperire a zonei pentru a satisface diverse nevoi ale sitului industrial.

Corturile cu cadru pot fi, de asemenea, utilizate în scopuri industriale, cum ar fi depozitarea temporară, logistica, producția, expozițiile și evenimentele în scopuri agricole și industriale. Acestea au de obicei o structură robustă și o capacitate mare de acoperire a zonei pentru a satisface diverse nevoi ale sitului industrial.

Argumente pro:

 • De obicei, rezistent la soare, vânt, ploaie și grindină, sfidând vremea nefavorabilă
 • Varietate de dimensiuni pentru a găzdui orice număr de oaspeți
 • Mai durabil și durabil pentru utilizare pe termen lung
 • Elegant și plăcut din punct de vedere estetic, extrem de decorativ

Contra:

 • Necesită o echipă pentru configurare și eliminare
 • Scump

Cort VS Baldachin

 • Preț: Baldachinul este mai ieftin
 • Material: Materialul cortului este mai puternic și mai durabil decât baldachinul
 • Confort: Corturile cu cadru au fost folosite ca adăposturi temporare și corturi medicale în situații de urgență, cum ar fi ploi abundente, vânturi puternice și furtuni cu grindină;  Perfect pentru păstrarea oaspeților în interiorul cortului în siguranță și confortabil
 • Ușor de utilizat: Copertinele sunt mai ușoare decât corturile, ușor de depozitat și transportat și pot fi instalate rapid pentru situații de urgență, în timp ce corturile cu cadru necesită mai mult efort.
 • Stil: Stilul cortului este un stil mai diversificat care utilizează o gamă mai largă de scenarii. Poate fi aplicat la aproape toate tipurile diferite de activități în aer liber și, în ocazii esențiale, poate oferi un aspect mai profesional și mai sofisticat.
 • Durabilitate: Corturile au o durată de viață mai lungă și pot rezista zăpezii și vântului, în timp ce copertinele pot rezista doar ploii ușoare. Corturile cu cadru nu se tem să facă față vânturilor puternice, ploilor abundente sau chiar grindinei, ceea ce le face prima alegere pentru activități care nu pot fi afectate de vremea imprevizibilă.
 • Dimensiune: Copertinele sunt de obicei mai mici și potrivite pentru adăpostirea adunărilor mici sau a locurilor individuale. Copertinele vin în diferite dimensiuni și stiluri, variind de la corturi mici în aer liber utilizate în mod obișnuit pentru camping până la cele industriale și militare mari.
 • Portabilitate: Deoarece corturile cu cadru sunt destul de grele și supradimensionate, copertinele au o portabilitate mai bună
Canopy Market

Baldachin sau cort? Cum sa alegi?

V-ar ajuta dacă ați alege între corturi cu baldachin și cadru în funcție de dimensiunea și nevoile evenimentului dvs. Un cort cu baldachin poate oferi confort și viteză pentru adunări mici rapide sau evenimente care necesită mai multe adăposturi mici. Pentru evenimente mai importante sau atunci când este nevoie de un adăpost robust, corturile cadru oferă spațiu și durabilitate pentru a vă asigura că evenimentul dvs. se desfășoară fără probleme, indiferent de vreme.

Rezuma

Atât copertinele, cât și corturile cu cadru sunt concepute pentru a oferi adăpost oamenilor, fiecare cu caracteristicile sale. Sperăm că acest ghid v-a ajutat să înțelegeți diferențele dintre corturi și copertine. Găsiți ceea ce doriți în limitele bugetului și în funcție de nevoile dvs. Dacă vi se pare în continuare dificil să alegeți, vă rugăm să luați legătura cu Shelter Structure; Serviciul nostru de asistență personalizat vă va ajuta să găsiți cea mai bună soluție; Contactați-ne sau aflați mai multe despre diferitele noastre tipuri de produse!

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon