Search
Close this search box.

Cât costă o cupolă glamping?

Cupola Glamping
Publicat: April 28, 2024

Diferitele tipuri de glamping dome

Compoziția cupolei: cadru + acoperire exterioară + alte accesorii

Domurile lamelelor și cupolele geodezice sunt cele două forme structurale principale ale companiei, denumite în funcție de modul în care este asamblată țeava de oțel și pot fi alese în funcție de preferințele clienților.

Caracteristicile structurii cupolei geodezice

Formă obișnuită cu 20 de fațete, mai puține tipuri de țevi, cu lungimi similare și distribuție uniformă a stresului, utilizare ridicată a materialelor. Potrivit pentru structuri cu un singur strat sub 20 de metri. Dezavantajul este că aranjamentul ușii nu este la fel de flexibil ca cel al cupolei lamelelor, iar instalarea perdelelor este mai supărătoare decât cupola lamelelor.

Caracteristicile structurii cupolei lamelei

Structură simplă, armată în partea superioară. Potrivit pentru deschideri medii până la mari, unde există o nevoie mai mare de rezistență structurală a cupolelor glamping. Aranjament flexibil al ușilor. Dezavantajul este că există mai multe tipuri de țevi.

Geodesic House Materials

Factorii care determină costul unei cupole glamping

Tipurile de glamping

Alegerea diferitelor tipuri afectează în mod direct costul. De exemplu, domurile lamelelor și cupolele geodezice au fiecare propriile avantaje și dezavantaje, iar cadrele lor de proiectare variază, ceea ce duce la diferențe de preț. În general, domurile geodezice, cu mai puțini poli, sunt puțin mai ieftine decât cupolele lamelelor. Prin urmare, atunci când alegeți, este necesar să evaluați în funcție de nevoile specifice.

Dimensiuni diferite

Dimensiunea este unul dintre factorii importanți care afectează prețul. În general, cu cât este mai mare cupola, cu atât este mai mare prețul. Acest lucru se datorează faptului că cupolele mai mari necesită mai multe materiale și costuri de construcție. Domurile noastre standard de glamping variază în mărime de la 5m la 15m în diametru, cu o suprafață de 19 metri pătrați până la 178 de metri pătrați. Prețul de pornire pentru cadru este de 1.000 USD.

Diferite dimensiuni de tuburi din oțel

Dimensiunea țevii de oțel afectează, de asemenea, prețul. Dimensiunile diferite ale cupolelor necesită dimensiuni diferite ale țevilor de oțel pentru a susține structura, iar dimensiunea țevii de oțel este strâns legată de preț. Pentru cupolele cu aceeași dimensiune a țevii de oțel, dimensiunea țevii de oțel selectate în diferite condiții de funcționare va varia, de asemenea. Aceste condiții de funcționare includ încărcături de vânt, încărcături de zăpadă și factori de siguranță, cum ar fi locațiile urbane sau suburbane. Prin urmare, atunci când alegeți dimensiunea țevii de oțel, este necesar să ne informați despre condițiile specifice ale mediului în care va fi utilizată. Astfel încât să poată recomanda materiale și structuri adecvate.

Configurații opționale

Configurațiile opționale sunt, de asemenea, factori importanți care afectează prețul. Cupola de bază include, de obicei, cadrul, țesătura exterioară, bumbacul izolator, ferestrele, perdelele și ușile. Cu toate acestea, clienții pot alege să adauge configurații suplimentare în funcție de nevoile lor. De exemplu, puteți alege să adăugați platforme și podele, ceea ce poate face zona de camping mai ordonată și mai ușor de gestionat. De asemenea, puteți alege să instalați băi și bucătării modulare pentru a face viața mai convenabilă. Alegeți să adăugați mobilier, cum ar fi paturi, canapele, scaune și mese. Aceste configurații suplimentare vor crește costul unei cupole glamping.

Personalizare

Unde puteți crea o cupolă unică de camping de lux în funcție de preferințele și nevoile dvs. De exemplu, puteți alege să adăugați mai multe ferestre pentru a lăsa lumina soarelui să intre mai bine sau să adăugați straturi de izolație pentru a oferi un mediu confortabil în verile fierbinți și iernile reci. În plus, puteți alege interioare personalizate, cum ar fi imagini de fundal specifice, covoare sau decorațiuni, pentru a oferi spațiului dvs. de camping mai multă personalitate. Cu toate acestea, amintiți-vă că, deoarece personalizarea necesită mai multă muncă de proiectare și producție, va crește costul unei cupole glamping.

Care sunt principalele caracteristici ale unui cort dom?

Asamblare rapidă

Datorită structurii și designului lor simplu, cupolele glamping pot fi asamblate foarte repede. Acestea pot fi instalate rapid într-o perioadă scurtă de timp, oferind o soluție de cazare temporară. Această caracteristică de asamblare rapidă face ca corturile cu cupolă să fie o alegere ideală în situații de urgență.

Rentabile

În comparație cu structurile tradiționale de construcție sau alte facilități de cazare, domurile glamping sunt de obicei mai rentabile. Acest lucru le face o alegere de cazare prietenoasă cu bugetul, în special pentru proiecte sau evenimente cu bugete limitate. Materialele și costurile forței de muncă necesare pentru construirea corturilor cu cupolă sunt mai mici în comparație cu clădirile tradiționale, ceea ce duce la economii semnificative de costuri.

Detașabil și reutilizabil

Domurile glamping sunt de obicei ușor de demontat și pot fi refolosite de mai multe ori. Această detașabilitate și reutilizare le oferă o mai mare flexibilitate și practicitate, satisfăcând diverse nevoi în diferite scenarii și contribuind pozitiv la dezvoltarea durabilă.

Cerințe mai mici privind fundația

Datorită designului și structurii lor unice, cupolele glamping au de obicei cerințe de fundație mai mici. Este nevoie doar de un teren plat și stabil, fără a fi nevoie de lucrări complexe de fundație, reducând și mai mult costurile și timpul de construcție. În comparație cu clădirile tradiționale, corturile cu cupolă au cerințe de fundație mai mici, făcându-le potrivite pentru diferite tipuri de teren și medii.

Aspect unic

Domurile glamping au un aspect unic și un design simplificat. În mediile naturale, ele devin un peisaj unic, atrăgând atenția oamenilor și adăugând frumusețe și simț artistic. Pentru stațiuni, destinații de vacanță și alte locuri, cupolele glamping servesc ca elemente decorative unice. Unele părți ale cortului glamping dome sunt realizate din materiale transparente, permițând oamenilor să se bucure de cerul înstelat sau de peisajul frumos din interior, adăugând plăcere și atmosferă romantică de cazare.

dome design: new showroom

Cât durează domurile glamping?

Durata de viață a domurilor glamping poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv calitatea materialelor folosite, condițiile de mediu la care sunt expuse și nivelul de întreținere pe care îl primesc. În general, o cupolă glamping bine construită și întreținută corespunzător poate dura mulți ani, adesea variind de la 10 la 20 de ani sau chiar mai mult.

  • Durata de viață a unui glamping dome este strâns legată de calitatea materialelor folosite. Materialele de înaltă calitate sunt de obicei mai durabile. Cadrul nostru de cupolă glamping este realizat din țevi robuste din oțel Q235B, tratate cu galvanizare la cald pentru prevenirea ruginii. Capacul folosește țesături din PVC impermeabile și ignifuge de înaltă calitate.
  • Condițiile de mediu afectează, de asemenea, durata de viață a cupolelor glamping. Vremea aspră, cum ar fi vânturile puternice, zăpada abundentă, temperaturile extreme pot accelera uzura. În plus, umiditatea ridicată sau mediile corozive pot provoca daune.
  • Întreținerea regulată este crucială pentru extinderea duratei de viață a cupolelor glamping. Aceasta include verificarea daunelor, reparații la timp și curățarea regulată a capacului. Întreținerea corespunzătoare poate prelungi durata de viață și poate încetini îmbătrânirea.

Cât durează construirea unei cupole?

Timpul necesar pentru a construi o cupolă glamping depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea cupolei, complexitatea designului, nivelul de experiență al echipei de construcție și condițiile șantierului. În general, construirea unui dom glamping de dimensiuni standard durează de obicei de la câteva zile la câteva săptămâni.

Cupolele mici pot fi ridicate în câteva ore până la o zi. Domurile mari sau personalizate ar putea dura câteva zile până la câteva săptămâni, mai ales dacă există o personalizare semnificativă sau dacă implică caracteristici complexe.

Concluzie

Costul unei cupole de camping este afectat de o serie de factori, variind de la tipul structural și dimensiunea cupolei până la materialele utilizate și nivelul de personalizare dorit.

Lamelele și cupolele geodezice oferă avantaje și prețuri distincte, satisfăcând diferite nevoi structurale și preferințe estetice. Dimensiunea cupolei și diametrul țevilor de oțel utilizate sunt esențiale în determinarea costului total, deoarece afectează cantitatea de materiale și complexitatea construcției.

Configurațiile și personalizările opționale adaugă și mai mult costul, permițând un confort sporit și atingeri personalizate la un nivel premium. În cele din urmă, investiția într-un dom glamping implică echilibrarea acestor factori în funcție de nevoile și bugetele specifice pentru a obține cea mai bună valoare și plăcere din această formă unică de cazare.

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon