Search
Close this search box.

Cum de a construi o seră cerc?

hoop horn
Publicat: April 29, 2024

În producția agricolă, serele joacă un rol vital. Sera cu cercuri poate asigura creșterea medie a culturilor în timpul iernii reci. Datorită structurii sale simple, costului redus și utilizării ridicate a spațiului, este prima alegere a multor entuziaști de grădinărit. Acest articol va introduce în detaliu modul de construire a unei serii cu cerc. De la pregătirea preliminară până la selecția materialelor și etapele de construcție, Shelter vă ajută să faceți o seră.

3 type of hoop building

Pregătirea înainte de construirea clădirilor cu cercuri

Aprobarea cererii de construcție

Înainte de a utiliza sera cu cerc, trebuie să înțelegeți reglementările locale și să solicitați aprobarea. Evitați problemele de reglementare care ar putea întârzia progresul construcției.

Condiții de transport

Vă rugăm să confirmați dimensiunea cadrului principal al serii cu cercuri și dacă vehiculul poate îndeplini cerințele de transport. Evitați bătaia de cap a schimbării mașinilor pentru încărcare.

Cerințe privind locația

Efectuați o evaluare detaliată a șantierului propus pentru a înțelege tipul de sol, condițiile de drenaj și dacă există probleme geologice potențiale. Dacă există deja o podea de beton pe amplasament, trebuie evaluat dacă poate fi deteriorată. Alte metode de fixare trebuie luate în considerare dacă site-ul nu permite deteriorarea.

Pregătirea sculelor

Includem, dar nu ne limităm la chei dinamometrice, benzi, niveluri, burghie de impact, burghie medii de 20, ciocane octogonale, scări herringbone, frânghii, bretele, etc.

 • Valoarea nominală a cuplului cheii dinamometrice trebuie să fie mai mare de 200N·m.
 • Lungimea benzii trebuie să fie mai mare decât lungimea cortului.
 • Burghiul de impact poate susține peste 20 de burghie cu o putere mai mare de 800W.
 • Greutatea ciocanului octogonal nu trebuie să fie mai mică de 8 livre.
 • Adăpostul oferă frânghii și stâlpi de ședere.
hoop buildings

Etapele detaliate de instalare a serii cu cerc

1. Descărcarea materialelor

Evitați acumularea excesivă de materiale descărcate și să fiți prea departe de șantier. În timpul procesului de descărcare, vă rugăm să verificați dacă materialele sunt complete și intacte în conformitate cu lista componentelor din anexă. Pentru a rezolva prompt problemele anormale la fabrică sau în timpul transportului. Sortați din timp, astfel încât să puteți efectua lucrările de construcție în ordine.

2. Plasarea de bază

Conform specificațiilor serii cu cerc, șantierul este așezat, iar baza este inițial plasată în funcție de dimensiunea poziționării bazei.

3. Poziționarea și verificarea bazei

Utilizați dimensiunile diagonale pentru a verifica dimensiunile și unghiurile orizontale și verticale. După confirmare, marcați găurile de pe placa de bază sau marginea exterioară. Utilizați o nivelă laser sau o conductă plată de apă pentru a verifica dacă înălțimea direcției Z a fiecărei baze este consecventă.

4. Asamblați cadrul

Unghiul de racordare a coamei →Grinzi înclinate → coloană portantă → Bază asamblată → Streașină și suport de creastă

5. Instalarea și strângerea prelatei

Introduceți benzile de prindere ale cârpei superioare în fantele grinzilor înclinate și utilizați forța de muncă sau echipamentul de tracțiune pentru a trage cârpa superioară uniform la cort prin frânghia de tragere. Pe de altă parte, prelata trebuie trasă în sera cercului, astfel încât marginile verticale de pe ambele părți să fie egale. Înainte de a introduce clemele, asigurați-vă că părțile din față și din spate ale prelatei nu sunt instalate înapoi.

6. Verificați

Verificați în mod regulat dacă trusele de hambar cu cercuri sunt în stare bună. Întreținerea ulterioară verifică dacă piesele sunt ruginite, peretele este deteriorat, prelata este deteriorată etc. Dacă există anomalii, acestea trebuie reparate la timp. Se recomandă să verificați cel puțin o dată la trei luni.

Avertisment de siguranță

 • Vă rugăm să purtați căști de protecție, veste reflectorizante și alte echipamente de protecție a muncii înainte de construcție.
 • Cordoanele de avertizare sau barierele de protecție trebuie instalate pe șantier.
 • Instalațiile electrice de pe șantier trebuie să aibă semne de prevenire a șocurilor electrice.
 • Personalul dedicat ar trebui să opereze și să conducă utilajele de construcții pentru a asigura funcționarea sigură și stabilă și pentru a evita deteriorarea structurii clădirii din cauza funcționării necorespunzătoare.
 • Vă rugăm să nu aduceți obiecte inflamabile și explozive și să deschideți flăcări în cort pentru a preveni pierderile incontrolabile.
 • Sera cu cercuri trebuie utilizată la 100 m distanță de obiecte inflamabile și explozive. Instalațiile de stingere a incendiilor care îndeplinesc cerințele de protecție împotriva incendiilor trebuie să fie echipate în apropierea cortului.

Concluzie

Pe lângă blocarea excesului de ploaie și vânt, sera cu cerc respinge zăpada, protejează împotriva înghețului și a rouei și protejează culturile de animale. De asemenea, scade temperaturile și reduce expunerea la UV. Construcția clădirilor cu cercuri este economică și durabilă. Cultivarea culturilor pe vreme rece este distractivă; împărtășește distracția cu cea mai bună seră cu cercuri de la Shelter! Dacă aveți nevoie de mai multe îndrumări de instalare, vă rugăm să luați legătura cu noi!

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon