Search
Close this search box.

Cum să maximizați utilizarea spațiului într-un cort cu baldachin de 20x20?

cort cu baldachin
Actualizat: April 29, 2024
Publicat: April 28, 2024

Introducere

Cortul cu baldachin 20x20 a devenit popular pentru activități în aer liber datorită zonei sale generoase de acoperire și flexibilității. Nu numai că acest cort oferă 400 de metri pătrați de spațiu util, dar este și ușor de instalat și de dat jos. Avantajul său este că poate oferi rapid multor participanți un spațiu protejat de vânt și ploaie, făcându-l ideal pentru expoziții temporare, întâlniri de afaceri, sărbători de familie sau orice întâlniri în aer liber. Permiteți-mi să vă spun cum să maximizați spațiul unui cort cu baldachin de 20x20.

canopy tent

De ce să alegi un cort cu baldachin 20x20?

Flexibilitatea proiectării zonale:

Interiorul cortului poate fi împărțit flexibil în mai multe zone funcționale diferite. De exemplu, ar putea fi amenajată o zonă dedicată serviciilor alimentare cu echipamente de catering și stații de servire, astfel încât participanții să poată accesa cu ușurință alimente și băuturi. Zonele de lounge pot fi dotate cu scaune confortabile și mese mici pentru a oferi un spațiu de relaxare și socializare. În plus, zonele interactive pot fi utilizate pentru afișaje, interacțiuni cu evenimente sau spectacole de divertisment pentru a atrage și a menține publicul implicat. Poate găzdui cu ușurință 40 până la 50 de persoane pentru evenimente sociale sau 30 până la 35 de mese și scaune pentru catering.

Utilizarea eficientă a spațiului:

Organizatorii de evenimente pot folosi o varietate de strategii de aspect pentru a maximiza eficiența fiecărui metru pătrat într-un spațiu de 400 de metri pătrați. De exemplu, utilizarea spațiului de colț pentru a configura un birou de informații sau un birou de înregistrare nu numai că economisește spațiu, ci și facilitează comunicarea cu participanții. Structura ia în considerare liniile de flux eficiente ale oamenilor pentru a se asigura că participanții se pot deplasa liber și în siguranță pentru a evita aglomerația și confuzia.

Adaptabilitatea mediului:

Dimensiunea cortului cu baldachin 20x20 permite implementarea flexibilă în diverse locuri în aer liber, cum ar fi parcuri, curți sau piețe. Designul acestui cort îi permite să se adapteze la diferite condiții de mediu, protejându-l de vremea însorită la vânt ușor și ploaie. Înălțimea și designul deschis al cortului ajută, de asemenea, la menținerea ventilației în interior, menținând spațiul răcoros chiar și în condiții meteorologice calde.

Diversificarea funcțiilor:

În plus față de utilizările tradiționale, cortul cu baldachin 20x20 poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor specifice evenimentului. De exemplu, luminile de sfoară și alte corpuri de iluminat decorative pot fi atârnate în interiorul cortului pentru a îmbunătăți ambianța unui eveniment de noapte. De asemenea, pardoseala poate fi aleasă în funcție de formalitatea evenimentului și de starea solului, de la simpla protecție împotriva ierbii până la podele sau covoare sofisticate din lemn, toate acestea putând spori confortul și estetica generală.

Materiale de calitate:

Cadrul din aliaj de aluminiu asigură portabilitatea cortului și oferă suficientă rezistență și rezistență la intemperii, făcându-l potrivit pentru utilizarea în diverse medii exterioare. Prelata PVC acoperita de cort are proprietati excelente impermeabile si UV, permitandu-i sa reziste la intemperii si sa asigure confortul in interiorul spatiului de evenimente.

Instalare și demontare ușoară:

Cortul cu baldachin 20x20 este proiectat având în vedere ușurința în utilizare, făcând procesul de instalare rapid și ușor. În cele mai multe cazuri, este nevoie doar de două sau trei persoane pentru a configura sau dezasambla în zeci de minute și nu sunt necesare instrumente profesionale. Componentele cortului sunt proiectate pentru a fi ușor dezasamblate pentru transport și depozitare, fără a ocupa prea mult spațiu. Este foarte potrivit pentru mutări frecvente sau situații în care este necesar un adăpost temporar.

Când să folosiți un cort cu baldachin de 20x20?

Nunta in aer liber

Cortul cu baldachin 20x20 este ideal pentru nunți în aer liber, în special în cadre naturale, cum ar fi plaje, grădini sau locuri rurale. Acest tip de cort adăpostește oaspeții de vânt și soare și creează o atmosferă romantică și solemnă. Cortul poate fi decorat cu candelabre, flori de viță de vie sau panglici pentru a da nunții un sentiment de sofisticare.

Activitățile companiei

Pentru promoții corporative în aer liber, evenimente de team-building sau sărbători, cortul cu baldachin 20x20 oferă un loc temporar de încredere. Este suficient de mare pentru a găzdui tarabe expoziționale, zone de catering sau zone de relaxare, asigurând buna desfășurare a evenimentelor. Logo-urile și bannerele companiei pot fi, de asemenea, atârnate cu ușurință pe structura cortului în scopuri de branding.

Adunarea comunității

Cortul cu baldachin 20x20 oferă suficient spațiu pentru ca rezidenții să se adune și să se amestece pentru adunări comunitare, cum ar fi piețe, festivaluri sau petreceri la grătar. Protejează participanții de soare și ploaie. Ajută la delimitarea zonelor de activitate, cum ar fi zonele de standuri alimentare, zonele de performanță și zonele de joacă pentru copii.

Adunarea comunității

Cortul cu baldachin 20x20 oferă suficient spațiu pentru ca rezidenții să se adune și să se amestece pentru adunări comunitare, cum ar fi piețe, festivaluri sau petreceri la grătar. Protejează participanții de soare și ploaie. Ajută la delimitarea zonelor de activitate, cum ar fi zonele de standuri alimentare, zonele de performanță și zonele de joacă pentru copii.

Expoziție sau piață temporară

Acest cort este solutia perfecta pentru expozitii temporare sau piete care trebuie amenajate rapid. Poate oferi rapid o zonă mare adăpostită, potrivită pentru expunerea meșteșugurilor, operelor de artă sau tarabelor alimentare. Dispunerea flexibilă a cortului și instalarea ușoară îl fac extrem de popular pentru evenimente pe termen scurt.

canopy tent

Unde este locul potrivit pentru a instala un cort cu baldachin 20x20?

Păşuni

Pajiștea este cea mai comună locație pentru instalarea corturilor, potrivită în special pentru parcuri, locuri de nuntă în aer liber sau zone de activități sportive. Moliciunea naturală a ierbii ajută la fixarea ancorelor cortului. Totuși, este nevoie de sprijin suplimentar în condiții umede pentru a preveni alunecarea sau scufundarea cortului.

Nisip

Nisipul este adesea folosit pentru adăpost temporar în timpul activităților de plajă sau al jocurilor cu mingea pe plajă. Când instalați un cort pe nisip, este posibil să aveți nevoie de vârfuri speciale sau de o bază grea pentru a asigura stabilitatea structurii. Deși nisipul asigură un drenaj bun, instabilitatea acestuia necesită utilizarea unui echipament specializat în timpul instalării.

Suprafață dură

Aceste amplasamente oferă cea mai bună stabilitate pentru pietriș, beton sau podele pavate și sunt deosebit de potrivite pentru activități comerciale sau în cazul în care este necesar un sprijin greu. Instalarea unui cort pe acest teren necesită, de obicei, găleți grele sau cleme speciale în locul unghiilor tradiționale de pământ. Atunci când alegeți o locație, trebuie să luați în considerare și mediul înconjurător. De exemplu, evitați instalarea unui cort sub ramurile copacilor care atârnă jos, deoarece aceste ramuri se pot rupe în vânturi puternice, reprezentând un pericol pentru cort și pentru oamenii de dedesubt. În același timp, trebuie să evitați liniile electrice de înaltă tensiune sau orice obstacole care pot cauza probleme de siguranță.

Câți oameni vor încăpea într-un cort de 20x20?

Structura teatrului

Într-un aspect în stil teatru, de obicei nu există mese în cort, dar scaunele sunt așezate în principal unul lângă altul. Acest aspect este ideal pentru evenimente care necesită orientare spre viitor, cum ar fi prelegeri, seminarii sau spectacole. Fără un culoar median, cortul cu baldachin 20x20 poate fi aranjat în aproximativ zece rânduri de câte 5-6 scaune fiecare, putând astfel găzdui aproximativ 50 până la 60 de persoane. Să presupunem că sunt lăsate unul sau două culoare mediane. În acest caz, capacitatea este de obicei între 40 și 50 de persoane, ceea ce facilitează intrarea și ieșirea publicului și crește confortul.

Aspect stil banchet

Aranjamentele în stil banchet implică, de obicei, mese rotunde, fiecare având între 8 și 10 persoane. Având în vedere amplasarea meselor și scaunelor și nevoile canalelor de servicii, cortul cu baldachin 20x20 poate fi configurat de obicei cu 3 până la 4 mese rotunde, cu opt scaune plasate în jurul fiecărei mese, găzduind astfel 24 până la 32 de persoane. Acest aspect se potrivește meselor de nuntă, meselor de companie sau altor evenimente sociale, necesitând mai mult spațiu pentru a plasa tacâmuri și pentru a oferi servicii.

Aspectul sălii de clasă

Aspectul în stil sală de clasă este potrivit pentru situațiile în care este necesară scrierea sau utilizarea computerului, cum ar fi instruirea, atelierele sau întâlnirile. Fiecare participant va sta de obicei la o masă cu fața spre podium în acest aranjament. În cortul cu baldachin 20x20, pot fi instalate aproximativ zece rânduri de mese și scaune. Fiecare rând are aproximativ 3-4 grupuri de mese și scaune, cu o capacitate de 1 până la 2 persoane. Prin urmare, capacitatea totală de locuri este de aproximativ 30 până la 40 de persoane, în funcție de dimensiunea și aranjamentul meselor.

canopy tent

Cum instalezi și scoți cortul cu baldachin 20x20?

Procesul de instalare

Instalarea unui cort cu baldachin 20x20 necesită, de obicei, mai mulți pași: Asigurați-vă că site-ul pe care îl alegeți este plat și clar înainte de a începe instalarea. Îndepărtați toate pietrele, ramurile și alte resturi care pot afecta stabilitatea cortului. Pentru un teren mai dur, poate fi necesar să se pregătească covorașe sau să se utilizeze ancore speciale la sol. Desfaceți cu atenție țesătura cortului pentru a evita contactul cu obiecte ascuțite. Asigurați-vă că țesătura este orientată corect și că cele patru colțuri sunt poziționate corect pentru ca cadrul să fie instalat.

Apoi, asamblați suportul și cadrul conform manualului de instrucțiuni al producătorului. De obicei, aceasta implică îmbinarea stâlpilor și grinzilor din aluminiu sau oțel și fixarea lor cu șuruburi sau conectori rapizi. Asigurați-vă că toate conexiunile sunt instalate și strânse corespunzător pentru a îmbunătăți stabilitatea generală a structurii.

În cele din urmă, reglați poziția cortului după cum este necesar pentru a vă asigura că structura generală este plană, iar cele patru colțuri sunt solicitate uniform. Utilizați echipamente precum ancore de sol, saci de greutate sau cuie de sol pentru a crește stabilitatea cortului, mai ales atunci când vântul este puternic sau solul nu este solid.

Procesul de dezasamblare

Înainte de demontare, îndepărtați obstacolele și resturile din jurul cortului. Acest pas asigură că prelata și cadrul nu sunt zgâriate sau deteriorate în timpul îndepărtării. După finalizarea lucrărilor de pregătire, mai întâi dezasamblați cortul în ordine inversă pentru instalare. Mai întâi, desfaceți prelata, apoi scoateți părțile cadrului una câte una.

Apoi, curățați prelata și rulați-o cu atenție pentru a evita plierea sau compresia excesivă. Plierea și depozitarea corespunzătoare a prelatei pot reduce uzura și îi pot prelungi durata de viață.

În cele din urmă, asigurați-vă că toate componentele cadrului, conexiunile și dispozitivele sunt uscate înainte de a le depozita în saci sau recipiente de depozitare. Curățarea și depozitarea corespunzătoare sunt esențiale pentru a vă asigura că cortul poate fi instalat rapid și întreținut în stare bună data viitoare când este utilizat.

Concluzie

Datorită spațiului generos și versatilității, cortul cu baldachin 20x20 este ideal pentru o varietate de activități în aer liber. Cu o planificare rezonabilă și un aspect eficient, acest tip de cort nu numai că poate satisface nevoile evenimentelor la scară largă, ci și oferă un mediu confortabil și sigur. Dacă doriți să aflați mai multe despre tipurile și dimensiunile corturilor cu baldachin, nu ezitați să ne contactați imediat. Avem tehnicieni profesioniști pentru corturi pentru a vă răspunde la întrebări.

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon