Search
Close this search box.

Cum se instalează un cort cu stâlp?

Cum se instalează un cort cu stâlp
Publicat: April 28, 2024

Structura simplă a corturilor cu stâlpi, metoda convenabilă de construcție și performanța stabilă a suportului ne oferă un refugiu cald și sigur în aer liber. Acest articol își propune să ofere cititorilor un ghid detaliat și practic de configurare a cortului pentru a ajuta pe toată lumea să stăpânească cu ușurință această abilitate.

cort stâlp

Pregătirea înainte de instalarea unui cort cu stâlp

Aflați mai multe despre accesoriile corturilor cu stâlpi

Stalpa cortului:

Principalul material structural al cortului polului este aliajul de aluminiu, model 6061-T6, alungire: 10%, suprafata anodizata.

Componentele conexiunii nodului:

Oțel cu tratament de suprafață galvanizat la cald.

Prelata:

Țesătura de bază a prelatei este fabricată din fibră de poliester.  Țesătura de bază este acoperită cu PVC.

Fixare:

 • Mize: Cuiele de sol sunt folosite pentru a fixa cortul stâlpului la sol. Ele sunt fabricate din metal și au vârfuri ascuțite pentru introducerea în sol.
 • Frânghii: Frânghiile sunt folosite cu vârfuri de sol pentru a fixa marginile cortului stâlpului la sol.

Verificați accesoriile cortului cu stâlp

Asigurați-vă că toate piesele sunt complete, inclusiv corpul cortului stâlpului, stâlpii de susținere, cuiele de sol, frânghiile etc.

 • Verificați corpul corturilor stâlpilor pentru lacrimi, abraziuni sau găuri.
 • Verificați tijele suportului pentru coturi sau pauze.
 • Asigurați-vă că lungimea cârligelor este adecvată pentru suprafața de camping aleasă.
 • Confirmați dacă numărul și tipul de frânghii îndeplinesc cerințele de fixare ale corturilor cu stâlpi.

Choose the right campsite

 • Alegeți o zonă deschisă care este plată, uscată și fără obstacole pentru a facilita construcția stabilă a corturilor cu stâlpi. Evitați instalarea unui cort cu stâlpi în zonele joase pentru a preveni acumularea de apă.
 • Trebuie să luați în considerare direcția vântului și să încercați să alegeți o locație înclinată pentru a preveni ca corturile stâlpilor să fie suflate de vânturi puternice. Alegeți un loc unde cortul poate fi fixat pentru a îmbunătăți stabilitatea cortului.
 • În zilele fierbinți de vară, alegerea unei locații care evită lumina directă a soarelui poate reduce în mod eficient temperatura din interiorul corturilor și poate oferi un mediu răcoros de odihnă.
 • Evitați construirea pe dealuri abrupte pentru a evita pericolele, cum ar fi alunecările de teren.

Cum se instalează un cort cu stâlp?

1. Lucrări de pregătire

Îndepărtați pietrele, ramurile și alte obstacole din camping pentru a vă asigura că solul este plat. Orientați intrarea în corturile cu stâlpi și marcați cele patru colțuri.

2. Instalați tija suportului

Conform instrucțiunilor, introduceți tija suportului prin orificiul corespunzător de pe corpul principal al cortului stâlp pentru a forma scheletul cortului.

3. Instalarea unui cort cu stâlpi

Fixați cele patru colțuri și margini ale cortului pe cuiele de pământ cu frânghii, asigurându-vă că frânghiile sunt strânse. Sau folosiți cârlige de pământ pentru a fixa cortul. Unghiul fix se bazează pe viteza locală a vântului.

4. Așezați țesătura cortului

Desfaceți țesătura corturilor de stâlp și fixați-o pe cadru.

Instrucțiuni de întreținere

 • Verificați piulițele în mod regulat pentru a vedea dacă sunt libere.
 • Verificați periodic dacă dispozitivul de fixare este ruginit sau cureaua din nailon este grav îmbătrânită.
 • Verificați în mod regulat dacă există deteriorări ale prelatei. Observați prelata în mod regulat și reglați din nou cârpa de tensionare a șurubului în funcție de gradul de slăbiciune. Dacă prelata este deteriorată într-o zonă mică, aceasta poate fi reparată folosind materiale similare și 502 sau adeziv structural cu funcții similare.
  Curățați apa și zăpada prompt în funcție de situație.
 • Dacă se constată infiltrații sau picurări de apă la îmbinările segmentate ale grinzilor înclinate ale acoperișului, aplicați etanșant structural rezistent la intemperii sau bandă de butil pentru a le repara prompt.
 • Dacă se găsește rugină pe piesele din oțel, puteți utiliza mai întâi șmirghel pentru a îndepărta rugina, apoi curățați suprafața și reparați-o cu vopsea argintie auto-pulverizată.
pole tent

Demontarea și depozitarea corturilor cu stâlpi

După dezasamblarea prelatei, curățați murdăria de pe prelată pentru a împiedica penetrarea prelatei. Prelata trebuie uscată înainte de ambalare pentru a evita mucegaiul. Profilele și componentele dezasamblate sunt clasificate și ambalate pentru următoarea construcție.

Precauţii

1. Pre-planificare

Estimați spațiul necesar pentru corturile cu stâlpi în funcție de numărul de participanți și evitați să le faceți prea mici sau prea mari.

2. Adaptabilitatea mediului

Luând în considerare impactul diferitelor condiții de teren și climatice asupra corturilor cu stâlpi, cum ar fi munții, zonele umede deșertice și alte medii speciale. În zonele cu vânt sau ploaie, cortul va trebui consolidat.

3. Întreținerea corturilor cu stâlpi

Verificați periodic acoperirea impermeabilă și rezistența la uzură a cortului și reparați-l sau înlocuiți-l, dacă este necesar.

4. Pregătirea pentru situații de urgență

Urmăriți prognoza meteo și fiți pregătiți pentru schimbări meteorologice neașteptate. Corturile cu stâlpi pot oferi doar un anumit grad de protecție. În fața furtunilor și ploilor abundente, se recomandă îndepărtarea corturilor pentru a evita pagubele materiale și victimele.

Concluzie

Cheia pentru instalarea corturilor cu stâlpi este alegerea unui loc adecvat, pregătirea accesoriilor complete, urmărirea pașilor corecți de construcție și asigurarea faptului că cortul este stabil și sigur. Dacă întâmpinați dificultăți, puteți solicita ajutor echipei Shelter.

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon