Search
Close this search box.

De ce dimensiune de cort aveți nevoie pentru 100 de oaspeți?

event tents
Publicat: May 5, 2024

Orientări privind dimensionarea corturilor

Alegerea dimensiunii cortului va varia în funcție de nevoile ocaziei. Tabelul de mai jos oferă un ghid de bază pentru a vă ajuta să alegeți dimensiunea potrivită a cortului în funcție de tipul evenimentului și de numărul de participanți așteptați:

Gama de oaspețiStand Only (picioare)Doar locuri pe scaune (picioare)Cu masă rotundă (picioare)Cu dimensiunea scenei și a barei (picioare)
5020x4020x5020x8030x70
10030x5030x7030x9030x90
15040x5540x7050x9070x90
20050x7050x7070x9080x100
25050x8050x8080x10090x115
90x11550x9070x9080x110100x120

Instrucţiuni:

Eveniment în picioare: necesită aproximativ 1,5 metri pătrați de spațiu de persoană.
Șezut (numai scaune): Pentru ocaziile în care nu este necesară o masă, cum ar fi prezentările sau vizionarea filmului, este necesar un spațiu de 2 metri pătrați de persoană.
Așezat la mese rotunde: necesită 3 metri pătrați de spațiu de persoană. Utilizată în mod obișnuit pentru banchete sau evenimente de catering, fiecare masă poate găzdui de obicei 8 până la 10 persoane.
Evenimente cu scenă și bar: În plus față de spațiul principal de ședere, este necesar spațiu suplimentar pentru a găzdui o scenă și un bar, necesitând aproximativ 4 metri pătrați de spațiu de persoană.
Acest tabel vă oferă o estimare inițială. Totuși, vă rugăm să faceți ajustările adecvate în funcție de nevoile specifice ale evenimentului și de condițiile locației.

Lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi o dimensiune de cort:

Înainte de a căuta un cort, va trebui să măsurați dimensiunea locației dvs. Va trebui sa stiti exact cat spatiu sa alegeti un cort de dimensiuni adecvate. De exemplu, o nunta in curtea din spate poate avea mai putin spatiu decat una intr-un parc public.
Nu toate acestea vor fi utilizate la calcularea dimensiunii locației. Va trebui să luați în considerare orice copaci, stâlpi și alte obstacole care ar putea sta în calea instalării cortului.
În plus, luați în considerare spațiul necesar pentru zonele de intrare și ieșire pentru oaspeți. Colaborați cu managerul de evenimente al locației dvs. - este posibil ca acesta să cunoască dimensiunea maximă a cortului pe care locația o poate găzdui.

Cum se adaptează cortul Shelter la nevoile locației tale?

Pentru a se adapta nevoilor diferitelor terenuri și situri, designul și forma cortului trebuie, de asemenea, să se adapteze la diferite terenuri și condiții ale amplasamentului. Următoarele sunt tipurile de forme de corturi pe care structurile de adăpost le pot oferi:

Tipuri diversificate de corturi

Cort cu deschidere liberă:

 • Aceste corturi nu au stâlpi centrali, oferind un spațiu deschis neobstrucționat.
 • Acestea pot fi asigurate cu greutăți pe suprafețe dure unde mizele nu sunt permise.
 • Potrivit pentru utilizare pe iarbă, nisip, beton sau suprafețe pavate.
Clear span tent
Waterproof Tent

Cort arc:

 • Acoperișul este în formă de arc, modern și atrăgător.
 • Structuri puternice care pot rezista vânturilor puternice și condițiilor meteorologice nefavorabile.
 • Este ideal pentru expoziții în aer liber, evenimente publice semnificative sau activități sportive.

Cort de vârf înalt:

 • Are un stâlp central și acoperiș înclinat, oferind un aspect tradițional și elegant.
 • Necesită teren moale, cum ar fi iarba pentru miză.
 • Este frecvent utilizat pentru nunți, sărbători de festival și adunări în aer liber.
Clear top tent

Cort superior transparent:

 • Acoperișul și părțile laterale sunt transparente, permițând o vedere spre exterior.
 • Este potrivit în special pentru evenimente nocturne sau ocazii care doresc să prezinte un cadru natural frumos.
 • Poate fi instalat pe diferite tipuri de teren, în principal acolo unde impactul vizual este esențial.

Cort poligonal:

 • Design poligonal, potrivit pentru expoziții speciale sau evenimente la scară largă.
 • Oferă o acoperire extinsă și este ideal pentru adunări mari sau expoziții.
 • Forma structurală unică este concepută pentru a atrage atenția.
Double decker tent

Cort etajat:

 • Design cu două etaje care mărește spațiul fără a extinde amprenta.
 • Potrivit pentru locații cu spațiu limitat, dar care necesită o suprafață mare.
 • Adesea folosit pentru evenimente sportive, funcții corporative high-end sau expoziții.

Ce altceva trebuie să țineți cont?

După ce ați determinat cortul de dimensiuni potrivite pentru evenimentul dvs., luați în considerare adăugarea unor atingeri speciale pentru a-i spori atractivitatea. Un cort este un început bun, dar veți avea nevoie de decorul și mobilierul potrivit pentru a-l transforma într-un loc de lux.

Luați în considerare instalarea pereților și podelelor din sticlă pentru un aspect luxos:

Opteaza pentru sticla securizata de 6mm pentru pereti, care ofera transparenta excelenta si rezistenta la impact. Nu numai că sticla securizată oferă priveliști uimitoare și lumină naturală, dar oferă și izolare fonică și termică adecvată, sporind confortul evenimentului dvs. În plus, este sigur - sticla securizată este concepută pentru a se sparge în bucăți mici și contondente dacă este spartă, asigurând siguranța oaspeților.

Pardoseala este la fel de importantă. Nu ai vrea ca oaspeții tăi să stea pe iarbă sau murdărie. Alegeți pardoseala noastră casetă de 18 mm pentru a adăuga eleganță și o senzație de înaltă calitate cortului dvs. Și nu uitați de tocurile înalte - asigurați-vă că pardoseala este suficient de robustă pentru a le susține!

Decoratiuni interioare

Designul interior trebuie observat. Putem oferi perdele superioare și laterale bine concepute, adăugând culoare și straturi cortului evenimentului și o aromă unică locației. Alegerea perdelelor poate fi personalizată în funcție de tematica evenimentului și preferințele personale; pot fi perdele de tifon ușor și moale, dar pot fi și perdele superbe și luxoase din satin; Combinația inteligentă de perdele superioare și perdele laterale poate crea o atmosferă romantică și caldă pentru locul nunții, astfel încât oaspeții să se poată cufunda în ea și să petreacă un moment de neuitat.

Iluminat

Din moment ce veți fi în aer liber, nu vă puteți baza pe același tip de lumini pe care le-ați folosi într-o cameră obișnuită. În schimb, va trebui să investești în iluminatul special pentru cort.

Puteți alege ceva clasic, cum ar fi lumini de sfoară sau felinare, sau puteți amesteca decorul cu lumini LED moderne și spoturi colorate.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, ar trebui să fie suficient de luminoasă pentru a ilumina întreaga zonă. Puteți avea variatoare sau întrerupătoare care permit diferite setări de iluminare, cum ar fi o strălucire slabă pentru cină și lumini mai puternice pentru dans.

Aer conditionat/incalzire

În cele din urmă, asigurați-vă că cortul dvs. este confortabil. În funcție de sezon și locație, acest lucru ar putea însemna adăugarea de unități de aer condiționat sau încălzire. Asigurați-vă că acestea rulează înainte de sosirea oaspeților, astfel încât toată lumea să fie suficient de rece / caldă pe durata nunții!

Unitățile permanente sunt cele mai frecvente, dar puteți opta pentru conducte de aer și unități de tavan.

Concluzie

Alegerea dimensiunii potrivite a cortului pentru evenimentul dvs. asigură confort și funcționalitate. Indiferent dacă găzduiți o recepție în picioare, o cină așezată fără mese sau un banchet cu mese rotunde, fiecare configurație necesită spații specifice per persoană pentru a vă găzdui oaspeții confortabil. În plus, evenimentele cu scene și baruri au nevoie de și mai mult spațiu pentru a se asigura că toată lumea are suficient spațiu pentru a se bucura de festivități fără a se simți înghesuită.

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon