Search
Close this search box.

De ce fermele adoptă pe scară largă clădirile cu cercuri?

Hoop Building Frame In Shanghai
Publicat: April 29, 2024

Introducere:

Clădirile cu cercuri, care se referă de obicei la structura din plastic sau țesătură compusă din mai multe cadre de cerc semicerc, oferă interioare spațioase și capacități puternice de acoperire, făcându-le adaptabile pentru diverse setări și scopuri. Acestea sunt utilizate în depozite industriale, locuri de evenimente și, probabil, cel mai proeminent, hambare agricole.

Aceste clădiri din plastic sau țesături din ferme, cunoscute și sub numele de case cu cercuri sau hambare cu cerc, sunt din ce în ce mai favorizate de proprietarii de ferme cu diverse nevoi de producție și gestionare. Să aflăm mai multe despre atracția caselor cu cercuri.

Applications of Hoop Buildings in Different Occasions

Tipuri de clădiri cu cercuri agricole:

Tipuri de clădiri cu cercuri agricole pe baza utilizărilor lor:

  • Plantarea agricolă:

Hambarele cu cercuri folosesc adesea acoperiri transparente sau semi-transparente din plastic sau țesături pentru a maximiza penetrarea soarelui, oferind un efect de seră optim pentru a menține condițiile calde de creștere pentru culturi și pentru a extinde sezonul de plantare.

  • Creșterea animalelor:

Adăposturile cu cercuri utilizate pentru hrănirea animalelor pot oferi medii temporare sau permanente pentru creșterea păsărilor. Aceste structuri sunt de obicei proiectate cu ventilație și spațiu adecvat, folosind materiale durabile pentru a asigura confortul și sănătatea pe termen lung a animalelor, având în vedere concentrația ridicată de amoniac din excrementele lor.

  • Depozit agricol:

Clădirile de depozitare cu cercuri utilizate pentru depozitarea uneltelor agricole, a culturilor sau a altor obiecte prezintă, de obicei, deschideri mari și interioare spațioase pentru a găzdui diferite tipuri și dimensiuni de articole. Aceste clădiri pot necesita suport structural suplimentar sau echipamente interne pentru a asigura siguranța și accesul convenabil al obiectelor depozitate.

Hoop Buildings in Planting Breeding and Storage

Tipuri de clădiri cu cercuri agricole pe baza construcției lor de cadre:

  • Clădiri cu cercuri metalice:

Clădirile cu cercuri din aluminiu și oțel sunt cele mai utilizate tipuri din această categorie. Folosind metalul ca structură principală a cadrului, aceste clădiri oferă rezistență și durabilitate superioare, capabile să reziste la presiuni și impacturi mai mari asupra mediului. Acestea sunt adesea utilizate în aplicații care necesită spații mai mari sau sprijin structural mai puternic, cum ar fi adăposturile pentru animale sau clădirile de depozitare agricolă.

  • Clădiri cu cercuri din lemn:

Clădirile cu cercuri din lemn folosesc lemnul ca structură primară. Acest tip de clădire este mai potrivit pentru locațiile care necesită un aspect natural sau caracteristici ecologice, deși întreținerea poate fi mai dificilă în comparație cu clădirile cu cercuri metalice. Clădirile cu cercuri din lemn sunt utilizate în mod obișnuit în grădini sau curți private.

  • Clădiri cu cercuri din plastic:

Clădirile cu cercuri din plastic utilizează materiale polimerice ca structură a cadrului. Acestea prezintă de obicei o bună flexibilitate și rezistență la coroziune, sunt mai ușoare în comparație cu clădirile din lemn și metal, făcându-le potrivite pentru utilizarea pe termen lung în diferite condiții de mediu, precum și mai ușor de instalat și mutat. Clădirile cu cercuri din plastic sunt utilizate în mod obișnuit în aplicații precum sere, copertine de grădină sau locuri temporare de evenimente în ferme.

Hoop Building

Beneficiile clădirilor cu cercuri în ferme:

Estetică impecabilă:

Spre deosebire de modelele liniare convenționale, estetica curbată a clădirilor cu cercuri adaugă linii grațioase, oferind un sentiment de ușurință și eleganță întregii structuri.

Asamblare ușoară și mobilitate:

Clădirile cu cercuri au structuri relativ simple, compuse în principal din cadre și acoperiri metalice prefabricate, facilitând configurări multiple, dezmembrare și relocare. Majoritatea accesoriilor din kiturile de construcție a cercurilor, cum ar fi rampele de intrare, ventilatoarele de ventilație și unitățile de aer condiționat, pot fi personalizate și aranjate în funcție de cerințe.

Robust și durabil:

Structurile cu cercuri dispersează presiunea în mod eficient, permițând apei de ploaie sau zăpezii să alunece ușor de pe suprafață. În plus, designul lor rotunjit netezește trecerea vântului, distribuind uniform forțele vântului. Drept urmare, clădirile cu cercuri se mândresc cu o stabilitate structurală excelentă, rezistând la anumite dezastre naturale și asigurând siguranța și stabilitatea culturilor, animalelor și echipamentelor agricole.

Durabilitatea mediului:

În comparație cu clădirile agricole convenționale, structurile cu cercuri oferă rate mai mari de utilizare a spațiului, găzduind mai multe activități sau facilități în interior. Acest lucru reduce consumul de energie necesar pentru încălzire, răcire, iluminare și ventilație în interior, rezultând costuri mai mici cu energia. Învelișurile clădirilor cu cercuri permit pătrunderea luminii naturale, reducând într-o oarecare măsură dependența de iluminatul artificial în timpul zilei, reducând astfel consumul de energie.

Oferă un mediu optim de producție/depozitare:

Transmisia excelentă a luminii clădirilor hoopr îmbunătățește expunerea la lumina soarelui pentru culturi, animale sau bunuri depozitate. Designul curbat al pereților interiori reduce scurgerea umezelii, în timp ce designul intrării deschise crește ventilația, oferind un mediu favorabil fluxului de aer pentru a menține calitatea, prospețimea și durata de valabilitate a articolelor depozitate.

În ciuda numeroaselor beneficii pe care clădirile cu cercuri le aduc fermelor, structurile lor prea fixe pot reprezenta provocări pentru gestionarea fermelor. Odată construite, ajustările kiturilor de construcție a cercurilor și alocarea spațiului intern pot necesita mai mult timp și resurse.

Costurile de construcție a cercurilor în ferme:

Costurile de construcție a cercurilor variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea clădirii cercului, alegerile materialelor și selecția producătorului (costurile forței de muncă și standardele de fabricație variază în funcție de regiune). Conform experienței practice a SHELTER, clădirile cu cercuri sunt, în general, mai rentabile în comparație cu clădirile agricole tradiționale, cu costuri de construcție cuprinse între 10 și 20 de dolari pe metru pătrat în Statele Unite. Contactați SHELTER și vom efectua o evaluare personalizată în funcție de nevoile dvs.

Considerații cheie pentru construirea unei case cu cerc:

Selectarea site-ului:

Pentru clădirile cu cercuri utilizate la plantare, este preferabilă o orientare nord-sud (privind din partea cea mai lungă a clădirii, capetele orientate spre sud și, respectiv, nord), permițând expunerea uniformă la lumina soarelui. Pentru clădirile cu cercuri pentru animale, o orientare est-vest (privind din cea mai lungă parte a clădirii, cu capetele orientate spre est și, respectiv, vest) este ideală, deoarece vânturile tind să curgă mai ușor în această direcție, facilitând ventilația și iluminarea în interiorul clădirii.

Selectarea materialelor:

În scopul plantării, construirea unei case cu cercuri necesită acoperiri cu o transmisie mai bună a luminii și izolație, cum ar fi folia de plastic, pentru a oferi un mediu optim de creștere pentru plante. Selecția materialelor cadru este mai variată. Deoarece animalele produc mai mult amoniac și deșeuri, iar activitățile lor pot provoca impact și abraziune, clădirile cu cercuri utilizate pentru animale au cerințe mai mari pentru acoperirea materialelor și a structurilor cadrului. Acestea folosesc de obicei prelate izolate ca capace de construcție și țevi ușoare, rezistente la coroziune, din oțel galvanizat ca structuri de cadru.

Proiectare structurală:

Proiectarea unei clădiri cu cercuri solide din punct de vedere structural nu este o sarcină simplă. Fiecare producător de structuri are propriile concepte de proiectare și avantaje tehnice. Cu 30 de ani de experiență practică în proiectarea și construcția structurilor, SHELTER poate oferi un design și o construcție perfectă pe baza cerințelor clienților, asigurând construcția de clădiri cu cercuri cu rezistență maximă și rezistență la vânt și zăpadă.

Concluzie:

Pe scurt, clădirile cu cercuri oferă o soluție mai accesibilă și viabilă din punct de vedere economic pentru a satisface nevoile diverse de gestionare ale fermelor în comparație cu alte clădiri agricole, asigurând beneficii economice agricole mai mari. Acesta este principalul motiv pentru care tot mai mulți proprietari de ferme aleg clădiri cu cercuri. Dacă aveți nevoie de construcția de clădiri cu cercuri, puteți solicita sfatul SHELTER. SHELTER oferă soluții unice pentru spații perfecte de construcție a cercurilor.

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon