Search
Close this search box.

De ce să încadrați corturile mai bine decât cortul cu stâlp?

pole tent
Publicat: April 28, 2024

Introducere

Alegerea corturilor cu cadru ideal este esențială pentru un eveniment de succes atunci când organizați orice adunare în aer liber. Corturile nu numai că oferă o zonă acoperită pentru a proteja participanții de vreme, dar sporesc și atmosfera ocaziei. Corturile Fame și corturile cu stâlpi sunt două alegeri populare, fiecare având beneficii și caracteristici unice. Selectarea cortului ideal pentru evenimentul dvs. viitor poate fi mai ușoară dacă sunteți conștienți de distincțiile lor.

Ce este un cort cadru?

Cadrul unui cort cadru este susținut de un cadru metalic puternic. Acestea se pot întinde pe o suprafață largă fără ca stâlpii interiori să o obstrucționeze, deoarece sunt independente și ancorate de un cadru metalic. Ramele furnizate pot rezista la orice condiții meteorologice extreme. Forma sa versatilă îl face o opțiune excelentă pentru o serie de ocazii, de la întâlniri corporative și nunți la târguri și spectacole considerabile. De asemenea, permite o amenajare și o utilizare mai adaptabilă a zonei.

Ce este un cort cu stâlp?

Un cort cu stâlpi folosește stâlpi înalți sub țesătura acoperișului pentru a crea un aspect elegant, tipic corturilor de circ și evenimentelor în aer liber. Aceste corturi sunt asigurate cu frânghii sau curele la țăruși în jurul perimetrului. Populare pentru aspectul lor izbitor și interiorul spațios, corturile cu stâlpi sunt ideale pentru evenimente mari, cum ar fi nunți și festivaluri, dar au nevoie de spațiu amplu și teren moale pentru configurare, deoarece nu pot fi instalate pe suprafețe dure fără aranjamente speciale.
Tension Structures

Care este diferența dintre un cort cu stâlp și un cort cu cadru?

Capacitate

Datorită designului său central-post-liber, corturile cu cadru maximizează spațiul util, ceea ce este deosebit de avantajos pentru evenimentele care necesită aranjamente flexibile. De exemplu, o zonă de petrecere pentru aproximativ 80-100 de persoane poate fi cazată într-un cort cadru de 12m x 12m fără a fi nevoie de sprijin intern. Acest design îmbunătățește semnificativ flexibilitatea aranjamentului, făcând în același timp mai mult spațiu disponibil. Stâlpul central convențional și forma cu șnur a corturilor implică adesea unele restricții privind designul interior. Stilul clasic al corturilor cu stâlpi poate oferi o zonă atrăgătoare, cu tavan înalt, făcându-le un loc ideal pentru întâlniri extinse. De exemplu, un cort cu stâlpi de 20 x 40 m poate găzdui până la 1.000 de persoane și poate fi folosit ca scenă.
Rezistența la intemperii
Cortul cu cadru are o rezistență superioară la intemperii datorită structurii sale excepțional de puternice din aliaj de aluminiu sau oțel și a pânzei premium din PVC impermeabilă. De exemplu, specificațiile de proiectare a corturilor cu cadru parțial prevăd ca structura să poată tolera vânturi de 20 m / s și 4 mm de zăpadă. În plus, utilizarea unui tratament anti-UV nu numai că mărește durata de viață a cortului, dar îmbunătățește și protecția împotriva soarelui și garantează confortul atunci când vă angajați în activități interioare. Corturile cu stâlpi sunt excelente pentru a rezista vremii nefavorabile, deși funcționează cel mai bine la temperaturi de obicei mai blânde. Pe vreme severă, inclusiv vânturi puternice sau zăpadă adâncă, structura și pânza unui cort cu stâlpi ar putea să nu se simtă la fel de solide ca cele ale unui cort cadru, chiar dacă pot suporta ploaia și vântul. Cu toate acestea, adăugarea mai multor cabluri de protecție, a barelor întărite și a ancorelor greu de deteriorat la sol poate crește foarte mult rezistența și securitatea unui cort cu stâlp.

Adaptabilitatea solului

Corturile cu stâlpi sunt cel mai bine instalate pe teren moale, cum ar fi iarba sau nisipul, și trebuie fixate pe sol. Stabilitatea sa provine din ancore în pământ și frânghii, cu posibilități limitate la sol. Suprafețele care sunt dure, cum ar fi asfaltul și betonul, se numără printre numeroasele tipuri de teren pe care se pot instala corturi. În sine, structura cadrului oferă stabilitate fără a depinde în mod nejustificat de starea solului.

Considerații privind costurile

Datorită configurației sale complexe și a cerinței de decorațiuni suplimentare, un cort cu stâlp poate costa mai mult. Creșterea suplimentară a cheltuielilor este posibilitatea unor cerințe suplimentare de muncă și timp datorită complexității procesului de instalare. Datorită designului său simplu și ușurinței de configurare și dezasamblare, corturile cu cadru sunt de obicei mai rentabile atât în ceea ce privește timpul, cât și forța de muncă. Cu toate acestea, alte elemente, cum ar fi dimensiunea cortului și alte facilități, vor avea, de asemenea, un impact asupra costului final.
frame tent

De ce să încadrezi cortul mai bine decât cortul cu stâlp?

Flexibilitate în utilizarea spațiului

Fără limitările stâlpilor centrali convenționali sau ale frânghiilor înconjurătoare, designul cortului cu cadru maximizează spațiul interior și oferă o versatilitate de aranjament de neegalat. Această configurație permite planificatorilor să adapteze locația la domeniul de aplicare și subiectul evenimentului, oferind opțiuni precum mese circulare pentru cine considerabile, scaune mobile pentru sala de consiliu sau o zonă de expunere deschisă. O ambianță intimă și concentrată poate fi creată la o nuntă prin amenajarea scenei centrale cu scaunele din jur, în timp ce într-un spectacol comercial, organizatorii pot organiza diferite cabine și pasaje fără obstacole pentru a garanta o vizită plăcută.

Diversitate în arhitectură și design

Corturile cu cadru oferă o libertate aproape infinită de proiectare și aranjament structural. Este adaptabil, variind de la complet închis la parțial descoperit și de la stiluri moderne simple la elegante clasice. Corturile cu acoperișuri multicolore și draperii laterale pentru a adăuga caracter evenimentului și stării de spirit sunt tendințe populare de design. O altă opțiune este utilizarea corturilor transparente din PVC care oferă vederi de 360 de grade și lasă lumina să intre din exterior pentru a crea un spațiu care se îmbină cu natura. Utilizarea candelabrelor sau a luminilor cu benzi LED pentru a crea o ambianță confortabilă și romantică, împreună cu draperii suspendate și textile pentru a adăuga atingeri delicate, sunt câteva idei de decorare.

Rezistență la intemperii și stabilitate

Rezistența la intemperii și stabilitatea corturilor cu cadru sunt unul dintre avantajele lor principale. Fabricate din țesături ripstop de înaltă calitate, cum ar fi acoperirea din poliester sau PVC, aceste materiale nu sunt doar impermeabile, ci și rezistente la UV și mucegai, asigurând durabilitatea într-o varietate de condiții climatice. Structura cadrului în sine este realizată din aliaj de aluminiu sau oțel de înaltă rezistență care poate rezista vânturilor puternice și zăpezii. De exemplu, un cort profesional poate fi proiectat să reziste la viteze ale vântului de 25 de metri pe secundă și să reziste la o încărcătură de zăpadă de cel puțin 50 kg / ㎡.

Ușor de instalat și transportat

Procesul de asamblare și demontare a cortului cadru este extrem de convenabil, iar designul ia în considerare necesitatea unei implementări rapide. Majoritatea corturilor cu cadru sunt conectate sau fixate cu șuruburi, permițând finalizarea procesului de asamblare de către un număr mic de persoane într-un timp scurt, fără unelte profesionale. În plus, designul modular al cortului cadru simplifică, de asemenea, transportul și depozitarea. Dimensiunea și greutatea pliate sunt reduse, facilitând transferul între diferite locații, îmbunătățind considerabil eficiența și economia cortului. De exemplu, un cort standard cu cadru de 10 m x 20 m se pliază pentru a încăpea cu ușurință într-un minivan, oferind o mare mobilitate și flexibilitate pentru o varietate de evenimente.
outdoor party

Alegeți între corturi cadru și corturi cu stâlpi

Ar trebui să alegeți între corturi cu stâlpi și corturi cu cadru în funcție de dimensiunea și nevoile evenimentului dvs. Corturile cu cadru sunt cea mai bună alegere atunci când trebuie să instalați rapid și să luați în considerare beneficiile economice. Iar daca aveti in vedere o estetica mai traditionala in aspectul cortului si doriti sa organizati evenimente muzicale cu mai putin ecou, puteti alege corturi cu stalpi. Comparația dintre cele două corturi este vizibilă în acest articol, astfel încât să puteți alege în funcție de nevoile dvs.

Concluzie

Încă vi se pare dificil să alegeți? Noi, cei de la Shelter Structures, vă susținem. Corturile noastre sunt robuste, mari, de înaltă calitate și pot fi folosite chiar și pe tot parcursul anului. Asta înseamnă că sunt greu de construit? deloc. Noi, cei de la Shelter Structures, înțelegem dificultățile legate de instalarea unui cort mobil. De aceea, corturile noastre sunt ușor de instalat, chiar dacă sunteți singur sau într-un grup de doi.

FAQ

Î1: Ce dimensiune de cort este potrivită pentru evenimentul meu?
R1: Pentru majoritatea evenimentelor de dimensiuni medii (cum ar fi nunti, petreceri corporate), un cort de 20m x 40m poate gazdui aproximativ 160 de mese rotunde de 10 persoane pe masa. Pentru adunări mici (cum ar fi adunările de familie), un cort de 10m x 20m este suficient pentru a găzdui aproximativ 100 de persoane.
 
Î2.: Cât de multă viteză a vântului poate rezista cortul cadrului?
R2: Cele mai multe modele de corturi cadru sunt capabile să reziste la viteze ale vântului de 20 până la 25 de metri pe secundă (aproximativ 45 până la 55 mph), cu condiția să fie instalate corect și să se utilizeze un sistem de fixare adecvat.
 
Î3.:Cât durează instalarea unui cort cadru?
R3: Un cort standard cu cadru de 20m x 40m este operat în general de o echipă experimentată. Timpul de instalare este de aproximativ 4 până la 6 ore, iar timpul de dezasamblare este puțin mai scurt.
 
Î4.:Cât durează durata de viață a cortului cadru?
R4: Cu o utilizare normală și o întreținere corespunzătoare, structura cortului cadru (cadru din aluminiu sau oțel) poate dura mai mult de 20 de ani, în timp ce pânza (de obicei material PVC) are o durată de viață de aproximativ 5 până la 10 ani, în funcție de utilizare depinde de frecvență și starea de întreținere.
 
Î5: Corturile cu cadru necesită condiții speciale la sol?
R5: Cortul cadru poate fi instalat pe o varietate de suprafețe, inclusiv iarbă, nisip, pietriș și suprafețe dure (cum ar fi betonul și asfaltul). Diferitele tipuri de sol pot necesita soluții de fixare diferite, cum ar fi ancore de masă, greutăți sau șuruburi de expansiune.
 
Î6: Care sunt cerințele de greutate și depozitare pentru corturile cu cadru?
R6: Luând ca exemplu un cort cu cadru de 20m x 40m, greutatea sa este aproximativ între 800 și 1000 kg și necesită spațiu de depozitare dedicat pentru a-l menține uscat și curat. La depozitare, diferitele părți ale cortului trebuie așezate separat pentru a evita apăsarea obiectelor grele pe panza din PVC pentru a preveni deteriorarea.

Aflați Mai Multe De La Blogul Nostru De Evenimente


Obțineți inspirație pentru clădirile de corturi în căsuța dvs. de e-mail


Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos și vă vom trimite idei noi și o broșură de industrie o dată pe săptămână. Veți avea, de asemenea, acces pe viață la biblioteca noastră de resurse de construcție temporare și semi-permanente.

Contactați-ne

Faceți soluțiile spațiale la cerere mai ușoare, mai rapide

ADĂPOST are o echipă grozavă de arhitecți calificați gata să vă susțină proiectul sau evenimentul în orice moment.

Când sunteți gata să începeți următoarea afacere, luați legătura cu noi acum, iar arhitecții noștri vă vor reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

E-mail de afaceri

Telefon